7 Ekim 2009 Çarşamba

YENİ VALİMİZ SAYIN ŞERİF YILMAZ'A BİR AÇIK MEKTUP.......

YENİ VALİMİZ SAYIN ŞERİF YILMAZ’A DA BİR AÇIK MEKTUP.
Nizamettin KAYRAL

Son yıllarda yeşil Tokat’ımıza atanan Valilerimizin verimli ve başarılı çalışmalarından yalnız Tokat’lılar ve Tokat’ımızın seçkin yerel basını değil, tüm Türkiye’miz çok söz etti ve ediyor…
Tokat’a atandığınızın ikinci günü,iftar yemeğini huzurevindeki yaşlılarla birlikte yemek kadirşinaslığını göstermiş olmanız;60 yıllık eşini ve can yoldaşını kaybettikten sonra 4-5 yıldır İstanbul ilçelerinden birinin belediyesi huzurevinde kalan bir sakin olarak bendenizi de çok etkiledi ve duygulandırdı.
Bu duygu ve düşüncelerle sizi rahatsız ettiğim için hoş görünüzü dilerim.
Varlık,israf ve gösterişten değil; çok yaşlı,tek başına yürüyebilmekten aciz bir ihtiyar olmam nedeni kadar;ilgililerce onlarca defa kararlar alındığı halde -“kapımızdan geçen minibüslerin yine ayakta tıklım tıklım dolu olması nedeniyle ilçe merkezindeki çocuklarıma gitmek için taksiye binerim.”
Pek çoğu,Anadolu’muzdan İstanbul!a gelip yerleşmiş olan şoförlerin,ilk sözü ve sorusu “kimin kimsen yokmu da? huzurevinde kalıyorsun”olur.
Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN bile,sevgili eşi Emine ve sevgili kızı Sümeyye hanımefendiler ile,bir alışveriş merkezinde Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği BEYAZ MELEK filmini izledikten sonra “gençlere bu film vesilesi ile şunu anımsatmak istiyorum;Yaşlı anne ve babanızı kendi yanınızda barındırın.”annem,babam artık yaşamlarını huzurevinde sürdürsünler” anlayışı zaten bizim değerlerimizle de örtüşmüyor.Bu değerlerimizdeki bir erozyondur.Bu erozyondan kurtulup tekrar aslımıza dönmemiz lazım” demiştir.
Çok üzülmüştüm bu güzel öneri ve temenniye.
Elbette her yaşlı için en büyük huzur ve mutluluk,onların evlatları ve torunlarıyla aynı çatı altında onların soluduğu havayı teneffüs etmek,yemek-içmektir ama;bugünkü koşullarda bazen bu arzu birçok nedenlerle mümkün olmayabiliyor.Hiç bir baba veya anne de evlatlarının huzursuz olmasını istemez.O özlenen çatı altında kalanların içinde,el oğlu da,el kızı da vardır.
Bektaşi’ye en çok neyi seversin diye sorduklarında (iki şeyi severim.Biri sigaranın ilk nefesi,iki:Kaynanamın son nefesi.)diye düşünen damatlar ile,kaynananın pamuk olup raftan düşmesi ile başı yarılan gelinler de bulunabilir.
Evlatlarını taciz etmemek için,Türkiye’mizde de ÖTENAZİYE yeşil ışık yakılmasını içtenlikle isteyen yaşlılar da vardır.
Unutmamalıdır ki;bilhassa belediyelerin ticari amaç dışında açmış oldukları huzurevlerindeki konfor dengeli beslenme,sağlık sorunlarının,sosyal yaşamlarının ve sair yaşlılık sendromunlarının halline en iyi ve yüksek düzeyde yerel belediyelerin ve yöre sakinlerinin gözetim ve denetim altında olanlardır.
Evlatlar çok yakınlarındaki bu şefkat evlerinde,ebeveynlerini arayıp ziyaret etmeleri ile onların gönüllerini fethedip dualarını alabilirler.
Bu neden ve düşüncelerle,zatıalinizin Tokat’ta göreve başladığınızın ikinci günü,ziyaret etmiş olmanız:
1-Başta sizi Amasya hududunda karşılayan heyet içinde bulunan ve 7 Aralık 2007 tarihinde Turhal Sesimiz Gazetesinde,Turhal’da yaptırmakta olduğu huzurevine destek için hemşerilerini yardıma çağıran,değerli Turhal Belediye Başkanı Ali GÖZEN,
2-Zümrüt Reşadiye ilçemizde,GÖZEN gibi ikinci defa seçim zaferi kazanan ve bu güzel ilçeyi Turhal’a nazaran çok az nüfus ve kısır olanaklarına rağmen,beklenenden ve umulandan daha çok hizmetler veren, ve İstanbul’da münteşir Tokat Gündem Gazetesi muhabiri Nebahat AKPINAR hanımefendinin,sorularını yanıtlarken yeni dönemde 3 yıldızını 5’e çıkaracağını belirttiği,meşhur Termal otelinin üst kısmındaki çamlıklar arasında örnek bir huzurevi yaptıracağını,vadeden değerli başkanımız Rafet ERDEM olmak üzere,
3-Diğer ilçe belediye başkanlarımızın,bu konudaki çalışmalarını hızlandıracak,yöre halkının ilgi ve yardımlarını da büyük ölçüde teşvik edecektir.
Belki bundan sonra halkımızın,cami ve okul yapımlarına paralel olarak huzur evi yapılması da göz önüne alınacaktır.Çünkü,yaşlılıkta huzur ve güven bir gün hepimize-herkese lazım olacaktır.
Size bu vesileyle bende hoş geldiniz der en iyi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım sayın Valimiz.